Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Διαγωνισμός ρομποτικής










Μόλις τώρα ενημερώθηκα, και παραθέτω την ανακοίνωση για όποιον ενδιαφέρεται και κυρίως για όποιον προλαβαίνει.

Στο σχολείο ακόμη να έρθει σχετικό έγγραφο..



Άρχισαν ήδη οι εγγραφές για τον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής με τα LEGO MINDSTORMS NXT-RCX (WRO). O WRO (World Robotics Olympiad) είναι ένας παγκόσμιος μαθητικός διαγωνισμός, εκπαιδευτικής ρομποτικής και τεχνολογίας, με συμμετοχή χιλιάδων μαθητών κυρίως, αλλά και φοιτητών από όλες τις χώρες του κόσμου. Τα κράτη που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην παγκόσμια ολυμπιάδα ρομποτικής πρέπει να οργανώσουν πρώτα έναν αντίστοιχο εγχώριο διαγωνισμό .Οι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού αυτού (μπορεί να είναι και περισσότερες από μία – εξαρτάται κυρίως από τον αριθμό των συμμετοχών ) έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στον WRO.

Το κάθε σχολείο που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό θα εκπροσωπείται από μια ομάδα μαθητών και έναν καθηγητή. Οι φοιτητικές ομάδες θα πρέπει να αποτελούνται από το πολύ 4 άτομα. Η νικήτρια ομάδα θα συμμετέχει σε αντίστοιχο διαγωνισμό ρομποτικής (WRO ,World Robotics Olympiad www.wroboto.org).

Λίγα λόγια για τη δομή και το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού .

  • Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ που θα πρέπει να φέρει εις πέρας μια συγκεκριμένη αποστολή
  • Θα υπάρχουν διαφορετικές αποστολές για τα διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ.
  • Η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι η 2-5-2009 οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα λάβουν σχετική ενημέρωση.
  • Όλες οι πληροφορίες και οι ενημερώσεις σχετικά με το διαγωνισμό θα αναρτώνται σε ειδική κατηγορία του forum εκπαιδευτικής ρομποτικής http://forum.mindstormsnxt.gr/jforum/forums/list.page


3 σχόλια:

e-ioannis είπε...

KYΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ
ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ....

elph είπε...

Ευχαριστώ Γιάννη. Εγώ δεν προλαβαίνω με τίποτα. Δεν έχουμε ούτε το ρομπότ. Τα σενάρια για το Λύκειο τα είδα λίγο δύσκολα και θέλουν αρκετή προετοιμασία. Μάλλον για τον επόμενο διαγωνισμό μας βλέπω. Πάντως αν κάποιος συνάδελφος προλαβαίνει είναι πολλή καλή περίπτωση, έστω και σαν εμπειρία.

coreos είπε...

Το σενάριο του Λυκείου ειναι πολύ εύκολο!!Μου φαίνεται οτι είναι ευκολότερο και απο αυτό του Γυμνασίου. Μεχρι τώρα εχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 40 ομάδες!!ο δικός μας στόχος ήταν περίπου 20 και χαιρόμαστε πάρα πολύ με αυτήν την εξέλιξη.Σχετικά με την εγκύκλιο από το Υπουργείο οπως πάντα είναι θέμα χρόνου.